Webhotellit ja domainrekisteröinnit edullisesti

7 painavaa syytä valita W, jo 5000 on tehnyt samoin!
1. Asiakaspalvelumme toimii nopeasti ja ammattitaidolla. Heti.
2. Palvelimemme ovat tehokkaita ja niitä ei "ylimyydä".
3. Huippuluokan palvelinkeskus. Klusterointi, UPS,
varmistetut yhteydet usealta operaattorilta.
4. Cpanel hallintapaneeli.
5. Edulliset hinnat.
6. Varmuuskopiointi. Useita palautuspisteitä.
7. Ei piilokuluja esim. domainsiirroista.

Usein kysytyt kysymykset

1. YLEISTÄ

1.1. Domaintilaus vai webhotelli?
Mikäli tarvitset domainparkin tai edelleenohjauksen toisaalla sijaitsevaan www-sivustoon valitse pelkkä domaintilaus. Mikäli tarvitset myös palvelintilaa kotisivuja varten tai sähköpostilaatikoita tilaa pelkän domaintilauksen sijaan webhotelli.

1.2. Mihin edulliset hintanne perustuvat?
- Erinomaisiin yhteistyökumppaneihin, vankkaan kokemukseen ja monipuoliseen ammattitaitoon sekä open source arkkitehtuuriin.
- Meillä ei ole miljoonan euron toimitiloja kaupungin keskustasta eikä toimitusjohtajaa Ferrarin kera, vaan panostamme todelliseen rautaan.
- Markkinointibudjettimme on minimaalinen. Tieto on liikkunut tähänkin asti puskaradiona ja sen uskotaan toimivan myös jatkossa kun pidämme yllä korkeaa palvelu- ja laatutasoa.

1.3. Kuinka laskutatte palvelut?
Kotisivuiltamme tilattaessa maksaminen tapahtuu tilauksen yhteydessä toisessa vaiheessa tulostettavalla/tallennettavalla laskulla (tilisiirto etukäteen). Lähetämme laskun jatkossa oletusarvoisesti tilauksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Asiakkaan halutessa voimme lähettää vaihtoehtoisesti PDF-laskun sähköpostiiin tai sähköiseen skannausosoitteeseen (Verkkolaskutus) tai perinteisen paperilaskun kirjepostina (laskutuslisä 2,90 e).
Domain- ja webhotellisiirtojen
tapauksessa tasaamme domaintilauksen tai webhotellin tilausjakson aina voimassa olevaan domainrekisteröintiin. Minimitilausjakso on aina 1 vuosi.

1.4. Voiko domainiin / webhotelliin liittää esim. Office 365 tai Gmail sähköpostilaatikot ja/tai ulkopuoliset kotisivut?
Kyllä, molemmat ovat mahdollisia. Toimittakaa meille tarvittavat DNS-tiedot / MX-tiedot niin teemme kytkökset. Www-liikenne on mahdollista ohjata kolmannelle osapuolelle joko A tai CNAME tietueiden avulla, sähköpostiliikenne MX-tietueilla.


2. WEBHOTELLIT

2.1 Mikä on webhotelli?
Webhotelli on palvelukokonaisuus johon sisältyy mm. palvelintilaa kotisivujen säilytystä varten ja oheistoimintoja kuten sähköpostilaatikot, sekä luonnollisesti myös domainin nimipalvelun [4.7]. Domainrekisteröinti webhotellin yhteydessä (webhotellin päädomain) alkaen
8,90 € +alv. / vuosi.

2.2 Mikä on palvelin?
Palvelin on internetiin liitetty tietokone mm. www-sivustojen säilytystä varten. Palvelimella voi olla myös muita tehtäviä kuten toimia sovellusalustana, yhteyslinkkinä yms. Maailmassa palvelimia on miljoonittain. Palvelimemme sijaitsevat suomalaisessa (Turku), hollantilaisessa (Amsterdam) ja brittiläisessä (Lontoo) datakeskuksessa. Datakeskuksen sijainnilla on hyvin vähäinen merkitys sivuston tai muiden palveluiden nopeuteen. Paljon enemmän vaikuttaa palvelimen kokoonpano, mikä on meillä mitoitettu aina niin että kapasiteetti ei lopu kesken edes ruuhkahuippuina.

2.3 Mitä tarkoittaa liikennöintikapasiteetti?
Palvelimelle tulevan ja sieltä lähtevän tiedonsiirron rajoitusmäärä. Eli, esim. 100:n kilotavun kokoisella kotisivustolla voi olla 10 000 kävijää kuukaudessa (kun kaikki lataavat kaiken sisällön). 1 Gt = 1 000 Megatavua = 1 000 000 kilotavua. Keskimäärin asiakkaamme käyttävät kapasiteetistaan vain noin 5 %:ia.

2.4 Haluaisin kustomoidun webhotellin. Mitkä tekijät vaikuttavat webhotellin hintaan?
Suurimmat tekijät ovat palvelintilan sekä liikennöintikapasiteetin määrä. Muilla tekijöillä on vähäisempi merkitys. Suosittelemme valitsemaan valmiin paketin, ellei toive poikkea olennaisesti valmiista paketeista.

2.5 Mitä webhotellissa voi julkaista ja mihin sitä voi käyttää?
Asiakas vastaa siitä että sisältö ei loukkaa kolmansia osapuolia, ei riko lakia eikä viranomaismääräyksiä, eikä ole hyvien tapojen vastaista. Emme salli esimerkiksi aikuisviihdettä. Palvelua ei tule myöskään käyttää väärinkäytöksiin kuten tietomurtoyrityksiin, massapostituksiin tai ns. "palvelin palvelimen sisällä" sovellutuksiin. Palvelun käyttö edellä mainitun kaltaiseen toimintaan voi johtaa välittömään irtisanomiseen.

2.6 Milloin webhotelli pitää irtisanoa?
Webhotellin itsessään voi irtisanoa viimeistään päivää ennen uuden tilausjakson alkua. Webhotellipakettiin kuuluvaan domainiin pätee eri, domainpäätteestä riippuva irtisanomisaika. Katso tarkempaa tietoa alempaa kohdasta 4.23. Suosittelemme irtisanomaan palvelun 2-3 viikon kuluessa lähettämästämme laskusta.

 
3. WWW-SIVUT

3.1 Haluan kotisivut nettiin, mitä kaikkea tarvitsen?
Domainin [4.1], ja palvelintilaa kotisivujen säilytystä varten. Nämä ominaisuudet sisältyvät webhotelleihimme [2.1]. Hoidamme tarvittaessa kaiken puolestanne, avaimet käteen periaatteella.


 
4. DOMAINIT

4.1 Mikä on domain?

Domain eli verkko-osoite, esim. webbinen.net, on internetosoite joka voidaan ohjata tietylle palvelimelle tai kotisivulle. Domain voi olla 3-60 merkkiä pitkä ja voi sisältää a-z kirjaimia sekä - merkin. Domain muodostuu etuliitteestä, pääosasta ja päätteestä. Etuliite on yleisimmin www. Www-sivut tarvitsevat toimiakseen siis domainin ja palvelintilan. Karkeasti domainia voisi verrata vaikkapa puhelinnumeroon ja palvelinta puhelimeen.

4.2 Mitkä päätteet ovat mahdollisia?
Kauttamme on saatavilla yleisimmät .com .net .info .biz .org .de .mobi ja .name päätteet sekä eurooppalaisella .eu ja kotimaisella .fi päätteellä. Valikoimamme kattaa myös satoja muita päätteitä. Kysy sähköpostitse myös muita päätteitä.

4.3 Haluan rekisteröidä domainin ääööåå.com, onko se mahdollista?
Kyllä. Domain voi sisältää myös ääkkösiä. Ääkkösellinen domain vaatii selaimelta tuen ääkkösille, mutta tuki löytyy jo lähes kaikista internetselaimista. Ääkkösellistä verkkotunnusta ei kuitenkaan suositella ensisijaiseksi verkko-osoitteeksi mm. syystä että ulkomaisilta tietokoneilta ei löydy ääkkösiä näppäimistöstä. Paras vaihtoehto on rekisteröidä sekä ääkkösetön että ääkkösellinen versio. Ne voidaan kytkeä samaan webhotelliin ja asiakas ohjautuu samaan sivustoon käyttääpä hän kumpaa tahansa muotoa.

4.4 Mistä tiedän onko haluamani domain vapaana?
Domainin saatavuuden voi tarkistaa kirjoittamalla sen selaimen osoiteriville tai hakemalla rekisteröintitietoja jollakin internetin whois palvelulla, esim.: https://whois.domaintools.com/

4.5 Kenen nimiin domain rekisteröidään?
Domain rekisteröidään aina asiakkaan nimiin, jolloin se on myös helpommin siirrettävissä toiselle palveluntarjoajalle. Tarvittaessa voimme rekisteröidä domainin pyynnöstä omiin nimiimme, esim. silloin kun asiakas ei halua tietojaan julkisiksi.

4.6 Kuka voi rekisteröidä domainin?
Kansainvälisen .com .net .info yms. domainin voi rekisteröidä kuka tahansa, myös yksityishenkilö.
.eu domainin voi rekisteröidä kuka tahansa EU-alueen kansalainen, yritys, yhteisö tms.
Myös .fi domainit vapautuivat 5.9.2016 kaikkien saataville. https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunnukset
Domainin rekisteröijän oikeudet ja velvollisuudet - Registrant Rights and Responsibilities:
http://www.icann.org/en/resources/registrars/registrant-rights/educational

4.7 Mikä on domainin nimipalvelin/nimipalvelu?
Nimipalvelin on palvelin/palvelu missä on määritetty asetukset domainin ohjaamiseksi oikeaan sijaintiin palvelimella. Samalla palvelimella voi olla useita sivustoja ja nimipalvelulla ne on mahdollista erotella toisistaan.

4.8 Minulla ei ole nimipalvelimia, voinko silti rekisteröidä domainin?
Kyllä. Järjestämme nimipalvelun puolestanne. Domain voidaan edelleenohjata absoluuttiseen osoitteeseen, esim. www.mbnet.fi/omatunnus/omatkotisivut/. Domainin voi myös rekisteröidä ns. parkkiin vaikka kotisivuja ei olisikaan.

4.9 Haluan ohjata domainin omille nimipalvelimilleni. Mitä tarvitsen?
Nimipalvelimia pitää olla aina vähintään 2. Nimipalvelimen nimi voi olla esim. ns1.omadomain.com ja IP esim. 123.45.67.890.

4.10 Minulla on jo kotisivut toisen palveluntarjoajan palvelimella. Voinko silti rekisteröidä domainin kauttanne?
Kyllä. Voimme ohjata domainin joko suoraan kotisivujesi url-osoitteeseen esim. www.mbnet.fi/omatunnus/omatkotisivut tms. Voimme myös ohjata domainin palveluntarjoajanne nimipalvelimiin tai IP-osoitteeseen mikäli teillä on nimipalvelu heidän kauttaan.

4.11 Kuinka domainin edelleenohjaus toimii?
Ohjauksia on kahta tyyppiä. FRAME-ohjauksessa domain voidaan edelleenohjata absoluuttiseen osoitteeseen, esim. www.mbnet.fi/omatunnus/omatkotisivut/ tai vaikkapa www.jokudomain.com. Toinen vaihtoehto (Direct-ohjaus) on ohjata domain kohdeosoitteeseen siten että sivuston kohdeosoite muuttuu osoiteriville. Edelleenohjaus on mahdollista toteuttaa tehokkaammin myös .htaccess tiedostolla.

4.12 Kuinka sähköpostin edelleenohjaus toimii?
E-mail ohjaus toimii yhteen suuntaan. Eli esim. osoitteeseen omanimi@omadomain.com tulevan sähköpostin voi ohjata laatikko@omadomain.com osoitteeseen.
Huom. sallimme edelleenohjauksen luomisen vain paikallisena (@omadomain.com -> @omadomain.com).
Edelleenohjausta ei voi luoda esim. @gmail.com loppuiseen osoitteeseen.

4.13 Mitä ovat subdomainit?
Subdomainit ovat domainin aliosoitteita. Esim. domainilla omadomain.com voi olla subdomain subbari.omadomain.com. Subdomainin voi ohjata erilliselle sivustolle: esim. subbari.omadomain.com voidaan ohjata www.mbnet.fi/omatunnus/omatkotisivut/subbari/ osoitteeseen.

4.14 Ostan domainin nyt, mihin asti se on voimassa? onko se voimassa vain vuoden loppuun?
Domain rekisteröidään ostopäivästä alkaen. Esim. 10.10.2017 kolmeksi vuodeksi rekisteröity domain on voimassa 10.10.2020 asti.

4.15 Miten jatkan domainin rekisteröintiaikaa?

Lähetämme normaalisti laskun uusinnasta noin 1-1,5 kk ennen uuden tilausjakson alkua. Pyynnöstä voimme uusia ja laskuttaa domainin milloin tahansa.

4.16 Domainini ehti vanhentua, voinko vielä uusia sen?
Domainit ovat uusittavissa vanhalle omistajalle vielä n. 1-2 kk vanhentumisen jälkeenkin, ennen kuin ne vapautuvat uudelleen rekisteröitäväksi vapaille markkinoille. Noudatamme vanhentuneiden domainien osalta ERRP sääntöjä. Vanhentuneen domainin uusinnasta veloitamme erillisen maksun. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

4.17 Minulla on jo domain toiselta palveluntarjoajalta. Kuinka domainin siirto menee käytännössä?
Ilmoittakaa meille minkä domainin haluatte siirtää niin hoidamme siirron puolestanne, mutta hoitakaa sitä ennen seuraavat asiat:
Kansainväliset domainit: Ilmoittakaa nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyytäkää poistamaan mahdollinen domainin turvalukitus (Registrar Lock) sekä pyytäkää ns. siirtoavain. Avaimen avulla voimme hakea domainin siirtoa. Siirtoprosessi kestää tavallisesti 6-9 päivää, toisinaan voi mennä pidempäänkin, joten kannattaa olla mahdollisimman aikaisin liikkeellä. Domainissa jäljellä oleva rekisteröintiaika siirtyy uudelle palveluntarjoajalle. Siirron yhteydessä domain uusitaan aina vuodeksi eteenpäin kansainvälisen siirtokäytännön mukaan.
.fi domain: domainia siirrettäessä teemme Tarficomiin nimipalvelinmuutoksen. Muutosta varten tarvitsemme Välittäjän vaihtoavaimen tai vanhan palveluntarjoajan luoman siirtoavaimen. Palveluntarjoajan vaihtumisesta tulee ilmoittaa vanhalle palveluntarjoajalle. Domainin rekisteröintiaika on voimassa siihen asti kuin se on nykyiselläänkin, eli päällekkäistä Traficomin rekisteröintimaksua ei tule.

4.18 Haluan siirtää domainini toiselle palveluntarjoajalle, kuinka se tapahtuu?
Ilmoittakaa siirtohalukkuudesta meille niin poistamme domainin turvalukituksen ja luomme siirtoavaimen.

4.19 Rekisteröitte kansainvälisiä domaineja n. 12-16 euron hintaan / vuosi + alv., onko hinta sama vaikkapa 10 vuoden päästä?
Pyrimme pitämään hintatason samana myös tulevaisuudessa. Käymme domainkauppaa maailmalle dollareissa joten dollarin kurssin pitkäaikainen vahvistuminen tai heikkeneminen euroon nähden saattaa johtaa pieniin hintamuutoksiin. Lisäksi hintoihin vaikuttavat registrarien asettamat perushinnat.

4.20 Mistä rekisteröitte domainit?
Traficomista, Enom Inc.:stä, Key-Systems GmbH:sta sekä Computer Services Langenbach GMBH DBA Joker.com:sta jotka ovat koko domainjärjestelmää ylläpitävän The Internet Corporation For Assigned Names and Numbers (ICANN), valtuutettuja rekisteröijiä. ICANN:n valtuuttamia rekisteröijiä on maailmassa vain n. 200 eikä niistä yksikään ole suomalainen, pl. Traficom (.fi, entinen Viestintävirasto).

4.21 Domainin nimipalvelimet muuttuvat. Osoitteeni on muuttunut. Minne teen domainiin liittyvät muutokset?
Muutokset voi tehdä sähköpostitse asiakaspalveluumme.

4.22 Teettekö domaineihin myös vaativampia asetuksia?
Kyllä. Pyrimme tekemään kaikki asiakkaan haluamat asetukset domaineihin. Mahdollisia ovat esim.
- sähköpostiliikenteen ohjaus eri palvelimelle (MX-record), mm. Office 365, Gmail yms. kytkennät
- domainin ohjaus CNAME tai IP osoitteeseen (Squarespace, Wix yms. yms.)
- monimutkaisemmat nimipalvelinasetukset, SRV, TXT, SPF...
Muutokset ovat pääosin ilmaisia, veloitamme ainoastaan toistuvista tai useiden tietueiden muutoksista sekä niistä muutoksista joista aiheutuu meille suoria kuluja. Kysy erikoisemmista asetuksista asiakaspalvelustamme.

4.23 Milloin domaintilaukset pitää irtisanoa
.fi .com .net .info .org .eu .biz .name domainit voi irtisanoa päivää ennen vanhentumista. Muut päätteet viimeistään 1 kk ennen uuden tilausjakson alkua. Monissa erikoisemmissa päätteissä on pakollinen automaattinen uusiutuminen, siksi ne on irtisanottava viimeistään kuukautta aiemmin.
24/7 Asiakaspalvelua
Copyright © 2006-2023 Webbinen.net