Nyt supernopeat webhotellit LiteSpeed-palvelimilta todella edullisesti.

WordPress optimoituna, sisältäen mm. LiteSpeed Cache -lisäosan käyttöönoton parilla klikkausella!
Katso tarjous tästä

Webhotellit ja domainrekisteröinnit edullisesti

7 painavaa syytä valita W, jo 5000 on tehnyt samoin!
1. Asiakaspalvelumme toimii nopeasti ja ammattitaidolla. Heti.
2. Palvelimemme ovat tehokkaita ja niitä ei "ylimyydä".
3. Huippuluokan palvelinkeskus. Klusterointi, UPS,
varmistetut yhteydet usealta operaattorilta.
4. Cpanel hallintapaneeli.
5. Edulliset hinnat.
6. Varmuuskopiointi. Useita palautuspisteitä.
7. Ei piilokuluja esim. domainsiirroista.

Uutisarkisto - vanhat uutiset

Ajankohtaiset asiat löytyvät Etusivultamme
 

SSL-salaukset kuntoon

07.10.2021
Viime päivinä meille on tullut useita yhteydenottoja varmennevirheilmoituksista.

1. Tarkistathan että sinulla on sähköpostiohjelmassa käytössä sekä saapuvan että lähtevän postin osalta validi, palvelimemme suora palvelinosoite. Tarkistathan myös että molemmissa on käytössä SSL-salattu yhteys.

2. Tarkistathan että sivustonne ohjautuu https -muotoon ja että selaimen osoiterivillä on lukkokuvake.
Huom. pelkkä SSL:n käyttö ja oikeaoppinen ohjaus ei välttämättä riitä; sivuston sisällössä ei saisi olla upotettuna sisältöä http:n kautta. Tarvittaessa luomme edelleenohjauksen täältä päästä käsin ja tarvittaessa voimme myös korjata linkityksiä tuntityönä hintaan
40 e +alv. / tunti, minimiveloitus 20 e +alv.

Tarkemmat ohjeistukset löytyvät Ohjesivuiltamme

 

Uudistuksia perussivustopakettiimme - tilaa nettisivut nyt

21.08.2020
Kesän ja Koronan vuoksi olemme keskittyneet viime aikoina sivustopakettimme kehittämiseen, entistäkin helppokäyttöisemmäksi ja nopeammaksi. Olemme mm. parantaneet tiedostojen lataamisen helppoutta palvelimille, erilaisten elementtien kuten someikoneiden ja niiden linkitysten hallittavuutta sekä parantaneet responsiivisuutta. Responsiivisuus tarkoittaa parempaa sivuston ja hallintasivuston toimintaa eri alustoilla ja näytöillä. Olemme tehneet parannuksia myös alasivukohtaiseen hakukoneoptimointiin liittyen, nyt mm. optimointiaste on nähtävissä suoraan ylläpidon etusivulla, eli miten hyvin alasivun hakusanat, kuvaus, hakukoneystävällinen URL-osoite ja otsikko on määritetty.

Ota yhteyttä nyt, meillä on kalenterissa runsaasti tilaa uusille nettisivuprojekteille, tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

 

Webhotellit ja sivustot huippuiskuun

04.04.2020
Palvelimia päivitetään jatkuvasti ja pieniä versiopäivityksiä mm. PHP:hen tehdään aika ajoin. Koska versiopäivityksillä ei ole vaikutusta sivustojen toimintaan niin niistä ei tiedoteta erikseen. Kannattaa tarkistaa kerran pari vuodessa omien sivustojen päivitysten yhteydessä Cpanelin kautta kohdasta Multi PHP Manager mikä versio teillä on käytössä. PHP:ssa tapahtuu kehitystä nopeusominaisuuksissa ja esim. WordPress-sivustojen latautumisnopeuksissa voi olla useampien prosenttien eroja vanhemman ja uudemman version välillä. Tässä vaiheessa suosittelemme vaihtamaan PHP:n versioksi 7.3.
 
Näin poikkeusaikana kannattaa viilata myös webhotelli parempaan iskuun, poistaa mm. turhat tauhkat taustalta; vanhat sähköpostiviestit, vanhat statistiikkatiedostot yms. Tarkempaa tietoa siivouksesta ohjesivuillamme https://www.webbinen.net/ohjeita/muut ja hyviä vinkkejä mm. sivulla https://www.webhotellityritykselle.fi/fi-webhotelli-ongelma.html
 
Luonnollisesti myös sivusto itsessään on hyvä pitää ajan tasalla, erityisesti tietoturvasyistä. Esim. WordPress-sivustojen optimoinnista ja lisäosista on tietoa sivulla https://www.wordpresswebhotelli.fi/fi-wordpress-optimointi.html
 
Yrittäjä! Onko tarvetta uudelle domainille ja webhotellille? Kannattaa huomioida puoli-ilmainen tarjouksemme webhotellipalveluista: Webhotellitarjous. Kysy myös sivuston toteutuksesta, voimme tarjota nyt edullisia hintoja toteutuksiin.

 
 

Webhotellipaketit päivittyvät

08.11.2019
Muutamme webhotellien kokoja ja liikennöintimääriä hieman suuremmiksi. Pyrimme muuttamaan kaikki vanhat tilaukset uusille arvoille 31.12.2019 mennessä. Uudet tilaukset toimitetaan heti uusin ominaisuuksin. Hinnat säilytämme ennallaan.
 
Palvelintila
Liikennöintimäärä
Webhotellipaketti Vanha Uusi Vanha Uusi
Webhotelli #1 500 500 10 000 15 000
Webhotelli #3 800 1000 15 000 20 000
Webhotelli #5 1200 1500 25 000 30 000
Webhotelli #10 1600 2000 40 000 40 000
Webhotelli #20 2600 3000 60 000 60 000
 
Sähköpostilistat sisältyvät jatkossa vain webhotelleihin #10:stä alkaen.
 

CloudFlare CDN

20.09.2019
Uusimmalla palvelimellamme on nyt mahdollisuus ottaa käyttöön CloudFlare CDN sisällönjakeluverkko. CDN:n avulla on mahdollista nopeuttaa sivuston latautumista. CloudFlare CDN sisältyy webhotelleihimme #10:stä alkaen.
 


Webhotelli nyt jopa ilmaiseksi

14.06.2019 - kesätyöntekijöille töitä
On taas aika työllistää ja laittaa nuoret töihin. Tarjoamme nyt webhotellin pilkkahintaan, maksat pelkän uuden domainrekisteröinnin verran ja minimaalisesti siitäkin. Tarjoamme tällä kertaa myös maksuttoman siirtopalvelun vanhalta palveluntarjoajaltanne. Kopioimme sivuston ja sähköpostilaatikot puolestanne ja teemme tarvittaessa jopa tietoturvaparannuksia WordPress-sivustoihin. Nopeimmille voimme tarjota jopa kokonaan uuden sivuston rakentamista, 90 prosentin alennuksella! Toteutamme tarvittaessa helposti päivitettäviä, huippunopeita ja hakukoneoptimoituja sivustoja.

Webhotellitarjous
 

Webhotelli, nettisivustot ja sähköpostit iskuun

15.03.2019
Viimeisten vuosien aikana on tullut merkittäviä muutoksia etenkin tietoturvasaralla ja harmillisen moni on pudonnut pahasti kelkasta. Lähes päivittäin meille putkahtaa kysymyksiä mm. siitä miksi sähköpostit menevät huonommin perille, miksi nettiselaimessa on varoituskolmio osoitteen edessä yms. Tässä lyhyt tarkistuslista ajan hermolla pysymiseksi.

1. Ota käyttöön SPF
SPF:n, Sender Policy Framework tai suomennettuna "lähettäjän todentamisen" käyttö on yleistynyt viime vuosina voimakkaasti, mutta tosiasia on se että peräti puolella käyttäjistä se on edelleen ottamatta käyttöön, tästä syystä nostimme sen nyt ykkösasiaksi. Voit tarkistaa oman tilanteesi helposti Cpanelin kautta kohdasta Authentication. Tarkempi ohjeistus ohjesivuillamme, kohdassa 7.5.

2. Paranna WordPress-sivuston tietoturvaa
Kutakuinkin jokainen WordPress-sivusto joutuu jossakin vaiheessa mm. XML-RPC hyökkäyksen kohteeksi, samoin ns. sanakirjahyökkäysten kohteeksi WordPressin wp-login.php kirjautumissivulle. Olemme koonneet wordpresswebhotelli.fi sivustolle muutamia kohtia, joihin jokaisen WordPress-sivuston omistajan tulisi tutustua. Tieturvasta tarkemmin myös Tietoturva -ohjesivullamme.

3. Ota käyttöön SSL, sekä nettisivuille että sähköposteihin
Kaikki webhotellimme #3:sta alkaen sisältävät ilmaisen Lets Encrypt SSL:n. Jos sivustosi ei käytä sitä vielä (https-alku) niin nyt alkaa olla viimeinen hetki siirtyä siihen. Tästä myös Tietoturva -ohjesivullamme.

4. Päivitä sivusto ja sen lisäosat, PHP 7
Tuki PHP:n 5.6. versiolle päättyi viime vuoden lopussa. Tuki on loppunut oikeastaan jo vuonna 2015, mutta siihen tuli vielä tietoturvapäivityksiä viime vuoteen saakka. Jos ja kun sivuston päivitykset on hoidettu asianmukaisesti, nykyään vähintään vuosittain, niin ongelmia ei ole. Valitettavan moni sivustoista on kuitenkin ollut vuosia päivittämättä; se on ensinnäkin suuri tietoturvariski, mutta ilmenee nyt myös toimimattomuutena. Jos tai kun PHP 5.6.:ssa ilmenee jokin vakavampi tietoturva-aukko niin voimme joutua poistamaan sen lopullisesti palvelimiltamme hetkenä minä hyvänsä. 99%:ia asiakkaidemme sivustoista on päivitetty, mutta joukossa on myös niitä joille tulee käymään ohraisesti.

Kauttamme on saatavissa koodausapua ja voimme tehdä tuntityönä sitä sun tätä. Kauttamme on saatavilla mm. tietoturvapaketti WordPressille, siitä tarkemmin sivun https://www.webbinen.net/www-sivut alalaidassa. SPF:n kytkemme tarvittaessa käyttöön maksutta.

Mitä muuta voit tehdä? Skrollaa vaikkapa tämän sivun alimmaiseen aiheeseen, se on aina ajankohtainen. Lisäyksenä: Cpanelissa on mm. uusi kuvake "Email Disk Usage", minkä kautta on helppo tarkastaa levytilan käyttö sähköpostilaatikoittain.


PHP 7 ja SSL

20.12.2018
Nyt on viimeiset hetket käsillä muuttaa sivusto PHP 7:aan. Tarkempi versio on tällä hetkellä 7.2.7. Version saat vaihdettua Cpanelin kautta kohdasta Multi PHP Manager. Toki on myös mahdollista odottaa että muutamme sen oletusversioksi, tämä tulee tapahtumaan 27.12. Oletusversioon luotettaessa versiovalinta kuuluu olla kohdassa x.x. (Inherit). (x.x. on tietysti kulloinenkin oletusversio)

Yllättävän paljon tulee edelleen myös vastaan sivustoja joissa ei ole vielä otettu SSL:ää (https://...) käyttöön. Ohjesivuiltamme kohdasta Tietoturva löytyy tarkemmat tiedot sen käyttöönotosta. Jos oma tai sivuston tekijän osaaminen ei riitä niin kannattaa muistaa että teemme tarvittaessa säätöjä pienellä veloituksella, tapauksesta riippuen noin
10 - 20 e +alv. 24%.


Pieniä viilauksia domainhinnastoon

15.11.2018
Kansainvälisten domainien hinnat ovat jatkuvasti nousseet maailmanmarkkinoilla, niiden hallinnointiin ja ylläpitoon liittyvät tehtävät ovat samalla lisääntyneet ja kun euron arvo suhteessa dollariin on ollut jo vuosia epäsuotuisa, olemme päättäneet hieman tarkistaa niiden hintoja ylöspäin noin eurolla per vuosi.

Domainrekisteröinti
Vanha hinta 
Uusi hinta
1 vuosi, .com .net .info .org .eu 15,90 16,90
3 vuotta, .com .net .info .org .eu 42,90 47,70 (15,90 / v)
5 vuotta, .com .net .info .org .eu 64,50 74,50 (14,90 / v)

 
Domainrekisteröinti, webhotellin päädomain
Vanha hinta 
Uusi hinta
.com .net .info .org .eu 7,90 8,90 / vuosi

.fi domainien hinnat säilyvät ennallaan.
 

Tietoturva kuntoon - huolehdi päivityksistä ja asianmukaisista suojauksista    |    PHP 7.2.

10.07.2018
Olemme havainneet viime aikoina muutamia tietomurtoja ja aina niitä tutkittaessa tulee esiin että sivuston päivitykset on laiminlyöty eikä sivustolle ole välttämättä tehty kunnollisia suojauksia, mikä olisi ehdottoman tärkeää mm. maailmalla suosittuihin WordPress, Joomla ja Drupal -sivustoihin. Pätevä tietoturvaplugin hoitaa samalla monta tehtävää, mainittakoon vaikkapa WordPressiin saatavilla oleva WordFence. Nyt on korkea aika huolehtia päivityksistä, kunnollisten suojausten tekemisestä, kaikkien mahdollisten salasanojen resetoinnista (sähköpostit, tietokantakäyttäjät, admin-salasanat), turhien pluginien, teemojen ja muun tauhkan poistamisesta public_html kansiosta. Ja mikä tärkeintä, nyt viimeistään on korkea aika ottaa SSL käyttöön ja pakottaa liikenne https:ään. Näistä tarkemmin ohjesivuillamme. Jos oma tai sivuston toteuttajan osaaminen ei riitä niin tarvittaessa kauttamme on saatavissa kattava tietoturvapaketti.

Huom! Olemme tehneet joillekin sivustoille - joihin on kohdistunut epäilyttävää liikennöintiä - tiettyjä estoja ja varmuuden vuoksi salasanojen resetointeja. Otatko yhteyttä asiakaspalveluumme, jos kohtaat ongelmia kirjautumisissa.

Palvelimille tulee lähipäivinä tarjolle myös PHP:n 7.2 versio, jonka saat oletusversioksi Cpanelin kautta kohdasta MultiPHP Manager. Valmistajan tuki PHP:n 5.6.x versiolle päättyy vuoden 2018 lopussa, jolloin teemme 7.2.:sta oletusversion. Siihen kannattaa kuitenkin siirtyä em. kuvakkeen kautta jo nyt omatoimisesti, sillä 7.2. voi nopeuttaa merkittävästikin sivuston toimintaa = latautumisnopeutta. Huom. asetimme jo wbn.finserver.info palvelimelle 7.2.:n oletukseksi. Voit vastaaasti vaihtaa sen halutessasi takaisin 5.6.:een samasta toiminnosta.Webhotelli SSL-salauksella

23.04.2018
Kaikki vähintään tason #3 webhotellimme sisältävät jatkossa Lets Encrypt SSL-salauksen. SSL:n tunnistaa sivuston osoitteen https-alusta ja selaimesta riippuen mm. vihreästä lukkokuvakkeesta. Monet selaimet alkavat varoittamaan käyttäjiä salaamattomasta sisällöstä. Lisäksi suojatut sivustot priorisoidaan hakukoneiden hakutuloksissa suojaamattomien sivustojen edelle. Nyt on siis korkea aika ottaa SSL käyttöön, viimeistään nyt sekä sähköposteissa että sivustoissa. Ohjeistus SSL:n käyttöönotosta ohjesivuillamme.


Edullinen webhotelli

19.04.2018
Onko tarpeesi yksittäinen vai kenties kymmenen webhotellia? Kannattaa kysyä ja teemme tarjouksen josta on vaikea kieltäytyä. Jos et ole asiakkaamme ja sinua epäilyttää laatutasomme niin voimme tarjota webhotellin alkuun vaikka ilmaiseksi, maksat pelkän domainin osuuden, tai jos kyse on siirrettävästä domainista niin et sitäkään. Kysy!


Webhotelli Plesk-hallintapaneelilla

01.12.2017
Nyt on isot asiat käsillä. Tarjoamme jatkossa webhotellit joko Cpanel tai Plesk -hallintapaneelilla varustettuna. Plesk palvelimet sijaitsevat suomalaisessa konesalissa. Paketit pyritään määrittämään lähes identtisiksi Cpaneliin verrattuna, palvelintilaa, kaistaa jne. myöten. Suurin muutos on kuitenkin Lets Encrypt SSL-suojauksen mahdollistaminen Plesk tilauksiin. Päivitämme sivustomme tilauslomakkeet lähipäivinä. Jos haluat uuden webhotellin tai vanhan webhotellisi migraation Pleskiin, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse. Toistaiseksi Plesk + Lets Encrypt tulevat saataville vain webhotelleihin #3:sta alkaen.


Black Friday - ja niin pöljä jakso kuin sielumme sietää

24.11.2017
Tilaa nyt domain tai webhotelli, lyömme pöytään pomminvarmasti semmoisen tarjouksen josta et voi kieltäytyä. Siirtojen osalta ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos kyseessä on uusi domain ja webhotellitilaus, toimi näin: Tilaa sivustomme kautta pelkkä domain haluamallesi ajanjaksolle. Toimitamme sen haluamanasi webhotellina (#1 - #10). Säästät jopa 500 euroa! Tilausta ei ole pakko jatkaa tilausjakson päättyessä, voit irtisanoa sen vaikka viimeisenä päivänä.

Tarjous ei koske vanhojen asiakkaidemme vanhan palvelun korvaamista uudella, esim. omadomain.com muuttaminen omadomain.net:ksi ja ilmaiseksi webhotelliksi ei ole mahdollista. Halutessasi voimme kuitenkin päivittää tilauksesi nykyisen tilausjakson loppuajalle maksutta suurempaan.Webhotelli WordPressille?

03.11.2017
Tiesitkö että palvelimillamme on hostattuna sadoittain WP eli WordPress sivustoja? Nyt ainakin tiedät:) Alusta lähtien meillä on ollut lähtökohtana mitoittaa palvelimet niin että teho eikä mikään muukaan lopu kesken. WordPress sivustot vaativat hyvät resurssit palvelinpuolelta, joten tämä puoli ainakin on kunnossa. On meihin toki oltu yhteydessä kun jonkun asiakkaan sivusto ei asiakkaan mielestä ole latautunut riittävän nopeasti. Nopea vilkaisu sivustolle ja sen taustalle, jonka jälkeen olemme antaneet asiakkaalle muutaman täsmävinkin korjausten/muutosten tekemiseksi ja johan on lähtenyt taas hyrräämään. Ohjesivuiltamme löytyy lisäksi muutamia täsmäohjeita WordPressin tietoturvan parantamiseksi. Palvelimien hyvä tietoturva ei pelkästään riitä vaan WordPress sivusto itsessään pitää myös pitää kunnossa. Säännölliset päivitykset ja muutamat perusviilaukset ja/tai tietoturvapluginin käyttöönotto on välttämättömyys.

Webhotelleistamme #3 soveltuu WordPressin, Drupalin ja monen muun julkaisujärjestelmän alustaksi, sillä se sisältää mm. MySQL-tietokannat. Webhotelli #3 sisältää myös Softaculous ohjelmistopaketin, minkä kautta WP:n asennus onnistuu muutamassa minuutissa. Pomminvarma paketti WordPressin tehokkaaseen käyttöön!SSL:t nyt entistä edullisemmin

26.10.2017
Kilpailu sertifikaattimarkkinoilla on koventunut ja pyrimme pysymään tässä kilpailussa ajan hermolla. Viilasimme sekä asennusmaksua että sertfikaattien hintoja alaspäin.

Lisäpalvelut
Vanha hinta 
Uusi hinta
SSL-sertifikaatti, hankinta ja asennus   60,00 50,00
SSL-sertifikaatti, 1 vuosi 50,00 30,00
SSL-sertifikaatti, 2 vuotta 60,00 50,00

Kaupallinen SSL on edelleen järkevin vaihtoehto mm. verkkokauppojen suojaukseen. Huomioithan että erillistä SSL:ää ei tarvitse hankkia Cpaneliin tai sähköpostiin kirjautumista varten. Ne ovat jo automaattisesti suojattuja yhteyksiä palvelinkohtaisella SSL:llä.


Virtayksikön vaihto, wbn.finserver.net

13.07.2017
Palvelinkeskuksessa vaihdetaan kriittisenä toimenpiteenä virtayksikkö, josta aiheutuu n. 15-20 minuutin katkos kello 14-15 aikoihin. Tämä koskee vain palvelinta wbn.finserver.net. Muut palvelimet ovat toisten yksikköjen takana.


Softapäivityksiä palvelimilla 19.5.2017

15.05.2017
Viimeinen palvelin, findomain.com, on vuorossa 19.5. Sen jälkeen kaikki palvelimet on päivitetty.


Softapäivityksiä palvelimilla 11.5.2017

09.05.2017
Versiopäivitykset saavat jatkoa ja torstaina 11.5. tehtävä päivitys koskee palvelimia server.findomain.net ja wbn.finserver.org/.info/.net. Tarkemmat versiospeksit ao. tiedotteessa. Noin 99,5% sivustoista jatkoi toimintaansa edellisen päivityksen yhteydessä normaalisti, mutta muutama vuosia päivittämättömänä ollut sivusto edellytti pieniä päivitys- ja korjaustoimenpiteitä. Oman sivustosi toiminnan versiopäivitysten yhteydessä ja yleisestikin ottaen varmistat pitämällä sivustosi päivitykset ajan tasalla.
11.5.2017 klo 13:00 Päivitykset on nyt tehty, joskin pieniä ongelmia ratkotaan vielä. wbn.finserver.org palvelimelle joudutaan hankkimaan uusi SSL. Tämä näkyy Cpaneliin ja Webmailiin kirjautuessa toistaiseksi varmennevirheilmoituksena, jonka voi tarvittaessa ohittaa.
11.5.2017 klo 14:00 wbn.finserver.org SSL nyt myös kunnossa.


Softapäivityksiä wbn.webbinen.org palvelimella 20-22.4.2017

19.04.2017
Palvelimen wbn.webbinen.org Apache, PHP ja MySQL-versiot päivitetään tuoreempaan versioon. Yleisesti ottaen pienistä versiopäivityksistä (esim. 5.5.28 -> 5.5.29) ei tiedoteta, sillä pelkästään PHP voi päivittyä lukuisia kertoja vuoden aikana. Mitään merkittäviä muutoksia pienissä versiopäivityksissä ei tapahdu, mutta aina on mahdollista että jokin sivuston toiminto ei enää toimi päivityksen jälkeen. Tämä on lähinnä kehoitus siitä että oman sivuston päivityksistä on huolehdittava epäsäännöllisen säännöllisesti ja pidettävä sivusto ajan tasalla, mikä on oikeastaan edellytys mm. tietoturvankin kannalta. Muiden palvelimien softat päivitetään myös lähiviikkoina. Päivityksistä voi aiheutua lyhyitä joidenkin minuuttien katkoksia.
Apache 2.4.x
PHP 5.6.x
MySQL 5.6.x
Tuloillaan on myös PHP 7.1.x, mutta senkään myötä ei tule mitään kovin merkittäviä muutoksia mikä vaikuttaisi sivustojen toimintaan, ellei sivusto ole aataminaikainen.

https://php.net/manual/en/migration70.php


Rautapäivitys findomain.com palvelimella 19.4.2017

18.04.2017
Palvelimen findomain.com rautaa päivitetään järeämpään 19.4.2017 noin klo 18:00. Migraatio tehdään lennossa ja siitä aiheutuu vain pieni lyhyt katkos.
Muutos: Ajankohta vaihdettiin torstaille 20.4.2017 n. klo 12:00.Muutoksia hintoihin

08.01.2017
1. Viime vuonna tehty panostus nopeisiin SSD-levyihin oli todella hyvä investointi. Viime kuukausina levykapasiteettia on lisätty merkittävästi. Lisääntyneen kapasiteetin vuoksi voimme tarjota jatkossa lisäpalvelintilaa merkittävästi aiempaa edullisemmin.
2. Viestintävirasto muutti .fi verkkotunnusjärjestelmän välittäjäperusteiseksi syksyllä 2016. Sen myötä palveluntarjoajille tuli lisää domainien hallinnointiin liittyvää työtä. Toisaalta Viestintäviraston (nyk. Traficom) järjestelmät ovat nyt tehokkaampia ja monet toimenpiteet ovat helpottuneet ja nopeutuneet. Kansainvälisten domainien tapauksessa kehitys on harmillisesti ollut päinvastaista, viimeisimpänä mm. sähköpostiosoitteen validointiin liittyvät tehtävät. Hintaeroa kansainvälisten ja .fi domainien välillä on siis syytä kaventaa. Ei mitään draattista, lähinnä pientä viilausta.
3. SSL-sertifikaattien tärkeys korostuu vuoden 2017 alusta lähtien kun sekä Chrome että Firefox selaimet alkavat varoittaa käyttäjiään tietojen siirron turvallisuusriskeistä. Erityisen tärkeää SSL-suojaus on jatkossa mm. verkkokaupoilla, sekä muilla sivustoilla joissa käsitellään asiakastietoja tai esim. tunnistautumiseen liittyviä tietoja. Koska SSL:ien volyymit tulevat kasvamaan merkittävästi, se näkyy nyt jo hinnoissa, meidän kaikkien iloksi! Lisäksi Google priorisoi jo nyt SSL-suojatut sivustot ylemmäs hakutuloksissaan.

Uudet hinnat 1.3.2017 alkaen:
Lisäpalvelut
Vanha hinta
Uusi hinta
1000 Mt lisäpalvelintila 69,00 49,00
SSL-sertifikaatti, 1 vuosi 80,00 50,00
SSL-sertifikaatti, 2 vuotta 130,00 70,00
SSL-sertifikaatti, 3 vuotta 180,00 90,00
     
.fi domainit
Vanha hinta
Uusi hinta
1 vuosi
22,90
21,90
3 vuotta
62,70
59,70
5 vuotta
99,50
89,50
 
 
 
.com .net yms. domainit
Vanha hinta
Uusi hinta
1 vuosi
14,90
15,90
3 vuotta
39,90
42,90
5 vuotta
59,50
64,50
     
.com yms. (webhotellin päädomain)
Vanha hinta
Uusi hinta
1 vuosi
5,90
7,90
3 vuotta
17,70
20,70
5 vuotta
29,50
29,50
Hinnat / vuosi.


Joululahjaksi webhotelli - kampanja päättynyt

24.11.2016
Paketit meni, mutta koska osa jäi lähdössä ihan telineisiin niin jatkamme kampanjaa määräajan itsenäisyyspäivään 6.12.2016 klo 22:00 asti. Mitään kappalemääräistä rajoitusta emme aseta tällä kertaa. Toimi alla olevan viestin (11.11.) mukaisesti.

05.12.2016 Väliaikatietona. Paketteja on mennyt parisenkymmentä. Päivä vielä jäljellä ja toivomus on että vielä ainakin muutama paketti löytäisi saajansa.
06.12.2016 Kampanja on päättynyt.


Edullisempaa SSL-salausta

18.11.2016
Alensimme SSL-sertifikaattien asennus- ja vuosimaksuja. Nyt koko paketti esim. kolmelle vuodelle vain 240 e +alv., sisältäen kaikki kulut.
Vuoden 2017 alusta SSL-sertifikaatti on lähes pakollinen mm. verkkokaupoissa tai sivustoissa, joissa on esimerkiksi kirjautuminen tai joissa käsitellään asiakastietoja. SSL on hyödyllinen käytännössä mille tahansa sivustolle, WordPress, Drupal, verkkokauppa tms.. Pienille staattisille sivustoille se on kuitenkin edelleen jokseenkin tarpeeton.


Joululahjaksi webhotelli?

11.11.2016
Vuosi on mennyt jälleen kerran mukiin menevästi. Olemme kasvaneet vakaasti ja maltillisesti, siitäkin huolimatta ettemme markkinoi palvelujamme oikeastaan missään. Tarjoammekin nyt 10 kpl ilmaisia webhotelleja kaikkien iloksi. Maksat pelkästä domainrekisteröinnistä. Toimi seuraavasti:
1. Tee tilaus Domainit -sivun kautta.
2. Lähetä meille maksukuittaus sähköpostina. Mainitse lisäksi viestissä minkä webhotellipaketin haluat.
Tarjous koskee uusia tilauksia ja ensimmäistä tilausjaksoa (1-3 vuotta). Tarjous ei koske 5 vuoden tilausjaksoa. Tilausjakson päättyessä tilaus jatkuu normaalihintaisena. Tilaus on tarvittaessa peruutettavissa tuolloin ilman lisäkustannuksia. Tarjous on voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää.

Vanhat asiakkaat. Suosittele meitä tuttavallesi ja tilitämme sinulle puolet em. tilauksen domainrekisteröinnin hinnasta.

18.11.2016 Väliaikatietona. Vain 2 tarjouspakettia mennyt, 8 kpl jäljellä.


Palvelinkeskuksessa järjestelmäpäivityksiä

13.09.2016
Palvelinkeskuksessa tehdään järjestelmäpäivityksiä 14 - 15.9.2016 välisenä yönä. Odotettavissa on klo 00:00 - 05:00 välillä noin 10 - 15 minuutin katkos per palvelin / palvelinrypäs. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa mahdollista haittaa.


Uusi domainhinnasto

05.09.2016
Viestintäviraston .fi domainrekisteröintien hintamuutosten vuoksi viilasimme myös omaa hinnastoamme ajan tasaisemmaksi kaikilta osin, myös kansainvälisten päätteiden osalta.
 
Uudet hinnat 05.09.2016 alkaen ovat:
.fi domainit
Vanha hinta
Uusi hinta
1 vuosi
25,90
22,90
3 vuotta
68,70
62,70
5 vuotta
109,50
99,50
 
 
 
.com .net yms. domainit
Vanha hinta
Uusi hinta
1 vuosi
13,90
14,90
3 vuotta
38,70
39,90
5 vuotta
59,50
59,50


.fi domainrekisteröinnit vapautuvat 5.9.2016 alkaen

28.08.2016
Tähän asti rekisteröinti on onnistunut vain suomalaisilta yksityishenkilöiltä, yrityksiltä tai yhteisöiltä. 5.9. tilanne muuttuu ja kuka tahansa voi rekisteröidä lähes minkä tahansa osoitteen. Yritysten nimisuoja säilyy tietysti edelleen, mutta eniten muutos vaikuttaa mm. etunimisukunimi -muotoisiin rekisteröinteihin, jotka vapautuvat. Nyt on siis viimeinen hetki suojata oma nimi tai vaikkapa jokin yrityksen epävirallinen tuotenimi. Webbinen.net toimii myös 5.9. jälkeen virallisena verkkotunnusvälittäjänä.
Viestintävirasto
VerkkotunnuslakiHyvät uutiset jatkuvat - .fi domainien hinnat halpenevat

21.08.2016
Viestintävirasto muuttaa .fi domainien rekisteröintihintoja .fi verkkotunnusjärjestelmän kokonaisuudistuksen yhteydessä. Uudet hinnat 5.9.2016 alkaen ovat:

 
Vanha hinta.
Uusi hinta
1 vuosi
12,00
9,00
2 vuotta
-
18,00
3 vuotta
33,00
27,00
4 vuotta
-
36,00
5 vuotta
50,00
45,00

Aiemmin Viestintävirasto ei tarjonnut kahden ja neljän vuoden rekisteröintijaksoja lainkaan, mutta jatkossa myös ne ovat mahdollisia.
Muutamme hinnastomme uusia hintoja vastaaviksi niinikään 5.9.2016.Webhotellipaketit suurenevat

28.06.2016
Uudistimme webhotellipakettien palvelintilat ja liikennöintimäärät tähän päivään. Keskimäärin palvelintilan ja liikennöintimäärän korotukset ovat n. 30-40%. Myös hintoihin tehtiin pieni viilaus, pakettien #1 ja #5 hintoja tarkistettiin vain hitusen vaikka pakettien koot kutakuinkin tuplattiin. Viiden suurimman paketin hintoja laskettiin 10-30% siitäkin huolimatta että niissä levytilat ja liikennöintimäärät kasvoivat merkittävästi.

Kokonaisuudessaan entistä enemmän levytilaa ja liikennöintiä, edullisemmin!

 
Palvelint.
Uusi palvelint.
Liikennöinti
Uusi liik.
WH #1
300
500
5000
10 000
WH #3
600
800
8000
15 000
WH #5
800
1200
12 000
25 000
WH #10
1200
1600
20 000
40 000
WH #20
2000
2600
40 000
60 000
WH #30 3000
4000
60 000
100 000
WH #50
5000
6000
80 000
250 000
WH #100
10 000
10 000
100 000
350 000

 
 
Hinta
Uusi hinta
WH #1
24
29
WH #3
49
49
WH #5
69
79
WH #10
119
109
WH #20
229
179
WH #30
339
279
WH #50
549
489
WH #100
1098
789

Uudet palvelintilat ja liikennöintimäärät muutetaan heti. Uudet hinnat astuvat voimaan vasta uuden tilausjakson alkaessa.


Palvelinmigraatioita ja PHP 5.6.

04.05.2016
Uusimme palvelimilla rautaa 5.5.2016 - 31.5.2016 välisen jakson aikana. Kullakin palvelimella on odotettavissa lyhyt katkos. Päivitämme tälle sivulle tarkempia ajankohtia kun migraatio etenee. Arvioitu aikataulu n. päivän tarkkuudella.
05.05.2016 server.findomain.net. VALMIS
07.05.2016 wbn.finserver.net VALMIS
- Toistaiseksi migraatio on edennyt varsin jouhevasti ilman isompia ongelmia.
13.05.2016 wbn.webbinen.org VALMIS
16.05.2016 wbn.finserver.info VALMIS
19.05.2016 wbn.finserver.org VALMIS
Suosittelemme välttämään sivustojen isompia päivityksiä lähellä migraatiota. Joidenkin asiakkaiden sähköpostien toiminnassa on esiintynyt ongelmia yliheittohetkellä, esim. viesti on saapunut tuplana laatikkoon. Tilanne normalisoituu kuitenkin tällöin muutaman tunnin sisällä.

Muutoksen jälkeen kaikilla palvelimilla on mm. nopeammat SSD-levyt sekä vähintäänkin tarpeeksi prosessoreja ja käyttömuistia. Perusperiaatteenamme on aina ollut että emme ylimyy vaan palvelimilla on aina runsaasti vapaata kapasiteettia vaikka TV-kampanjan ajaksi. Näistä asioista ei tingitä tippaakaan. Ihan halvimmalla emme tietysti pysty palveluitamme samoista syistä myymään, mutta hinta-laatusuhde on takuuvarmasti alan kärkeä.

Migraation ohessa päivitämme PHP:n version 5.5.:sta 5.6.:een. Kyse on pienestä versiopäivityksestä, joita voi olla useita vuosittain, mutta sivustojen kehittäjien on silti syytä lukaista PHP.net:in ohjeistus läpi.PHP versiopäivityksiä

11.04.2016
Päivitämme palvelimille PHP version 5.4.X:stä 5.5.34:een lähipäivinä. Teknisesti kyse on pienestä versiopäivityksestä eikä sen pitäisi vaikuttaa millään tavalla sivustojen toimintaan. Merkittävin muutos on alkuperäisen MySQL API:n vanhentuminen. Sivustokehittäjiä/koodareita suosittelemme liittymään esim. php.net:in postituslistalle, jotta mm. mahdolliset tulevat PHP-koodimuutokset on koodattu aina jo aiemmin järjestelmiin sisään. Tarkempaa tietoa PHP:n changelogista löytyy täältä.


Muutoksia domainien hintoihin

24.02.2016
Euron lähestyessä dollariin nähden pariteettia ovat euromääräiset domainhinnat kallistuneet. Lisäksi viimeisen puolen vuoden aikana on tullut useita pieniä registrarien hintojen tasokorotuksia. Tällä kertaa teemme vain pienen viilauksen pidempien tilausjaksojen hintoihin, joista erityisesti katteet ovat syöpyneet. Uudet hinnat astuvat voimaan heti. Voimassaolevat tilaukset laskutetaan uusilla hinnoilla vasta tilausjakson vaihtuessa.

 
Hinnat ennen muutosta
Hinnat 24.02.2016 alkaen
1 vuosi
13,90
13,90
3 vuotta
35,70 (11,90 / v)
38,70 (12,90 / v)
5 vuotta
54,50 (10,90 / v)
59,50 (11,90 / v)
Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%.
   

Joomla-sivustoissa erittäin kriittinen haavoittuvuus

20.12.2015
Joomla-sivustoihin on kohdistunut viime päivinä maailmanlaajuisesti tuhansia ja tuhansia tietomurtoja. Tämä ns. 0-päivä haavoittuvuus on erittäin vakava, sillä hakkeri pystyy syöttämään mitä tahansa koodia suoraan HTTP:n kautta. Haavoittuvuus koskee kaikkia Joomlan versioita välillä 1.5.0 - 3.4.5. Lähtökohtaisesti mm. WordPress ja Joomla-sivustot ovat tietoturvaltaan hyvin heikkoja ja perusinstallaatioihin pitäisi aina tehdä järeämmät ja kunnolliset suojaukset, joista enemmän mm. tietoturva -sivullamme.
Lisätietoa haavoittuvuudesta Sucurin blogissa

Viestintäviraston tiedote
Päivitäthän sivustosi heti ja tee kunnolliset suojaukset viimeistään NYT!
Huom! Jos sivustosi on joutunut tietomurron kohteeksi niin meillä on mahdollisuus palauttaa varmuuskopio esim. viikoittaisesta varmuuskopiosta. Varmuuskopion palautuksen hinta on 20-40 e +alv. 24% palautettavan datan määrästä riippuen.


Ei paljon mitään tiedotettavaa, hyvä niin!

06.11.2015
Vuosi 2015 on mennyt todella mukavasti. Panostus rautaan puree, nyt ja myös aina tulevaisuudessa. Webhotellialalla pärjääminen on haastavaa, sillä monesta suunnasta tuputetaan ilmaista webhotellia tai 10 gigatavun pakettia muutamalla eurolla kuussa. Moni haksaktaa niihin edelleen kunnes huomaa esim. levyrikon sattuessa että missäs on varmuuskopio. Ei missään. Tai toinen ihmettelee että miksi palvelin takkuaa jatkuvasti. Syynä on se että puoli-ilmaiseksi myyvien on pakko ylimyydä palvelimet. Se johtaa nopeasti palvelimien ylikuormittumiseen. Perustimme aikoinaan oman yrityksemme sillä periaatteella että laadusta ei tingitä yhtään, mutta hinnoista tingitään se mitä pystytään. Ei tässä hommassa ole tarkoitus rikastua vaan meille riittää se että tulemme toimeen niinkuin muutkin ihmiset. Asuntolaina on kuoletettu joskus 10 tai 15 vuoden päästä. Pitkään siis pitää painaa vielä hommia, mutta mikäs tässä kun tykätään hommasta.


Muutoksia webhotellien hintoihin

23.07.2015
Muutimme kesäkuussa domainrekisteröintien hintoja euron epäedullisen kurssin vuoksi ja nyt on vuorossa webhotellit. Jatkossa hinnoittelemme domainrekisteröinnit webhotellitilauksien yhteydessä erikseen (webhotellin päädomain). Tämä selkeyttää samalla tilanteita, joissa asiakas haluaa hallinnoida verkkotunnustaan itse. .fi domainrekisteröinti on jo aiemmin hinnoiteltu erikseen, joten muutos koskee vain kansainvälisiä domainpäätteitä. Esim. .com .net .info .org .eu .de .biz tai .name päätteen rekisteröinnin hinta webhotellitilauksen yhteydessä (webhotellin päädomain) on jatkossa 5,90 € +alv. 24% / vuosi. Uudet hinnat astuvat voimaan heti. Voimassaolevat tilaukset laskutetaan uusilla hinnoilla vasta tilausjakson vaihtuessa.
 

Muutoksia domainien hintoihin

05.06.2015
Euron pitkään jatkunut laskusuhdanne dollariin nähden on asettanut merkittävää hintapainetta domainien hinnoille. Vielä vuosi sitten yhdellä eurolla sai noin 1,35 dollaria, mutta nyt enää 1,10 dollaria. Laskua on ollut siis yli 20 %. Kaiken lisäksi ennusteet povaavat lähivuosina jopa euron ja dollarin pariteettia (samanarvoisuus). Kun kansainvälisten domainien kauppa käydään dollareissa ja domaineja hallinnoiva ICANN on kaiken lisäksi samaan aikaan nostanut domainrekisteröintien perushintoja on tämä lisännyt merkittävästi kustannuksia. Uudet hinnat astuvat voimaan heti. Voimassaolevat tilaukset laskutetaan uusilla hinnoilla vasta tilausjakson vaihtuessa.

 
Hinnat ennen muutosta
Hinnat 05.06.2015 alkaen
1 vuosi
13,90
13,90
3 vuotta
32,70 (10,90 / v)
35,70 (11,90 / v)
5 vuotta
49,50 (9,90 / v)
54,50 (10,90 / v)
Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%. 
 

Pieniä versiopäivityksiä perjantaina 29.5.

29.05.2015
Ajamme palvelimille tämän päivän aikana pieniä versiopäivityksiä ja palvelimilla tulee esiintymään lyhyitä katkoksia.
 

Viestintävirasto muuttaa .fi verkkotunnusjärjestelmän välittäjäperusteiseksi

16.02.2015
Käytäntö on sama kuin kansainvälisissä verkkotunnuksissa. Jatkossa asiakas saa kaikki verkkotunnukseensa liittyvät palvelut suoraan palveluntarjoajaltaan. Käytännössä muutoksella ei ole mitään vaikutusta suurimmalle osalle asiakkaistamme, joilta olemme jo laskuttaneet .fi domainrekisteröinnin uusinnan domaintilauksen tai webhotellin yhteydessä. Muutos koskee niitä jotka ovat uusineet tai hallinnoineet itse verkkotunnustaan suoraan Viestintävirastoon. Muutoksen myötä jatkossa myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat saada fi-verkkotunnuksen käyttöönsä. Muutos astuu voimaan 5.9.2016.
 

Webhotellin tuunaaminen kovempaan iskuun

12.01.2015
Vuosien vieriessä webhotellin palvelintilaan muodostuu kaikenlaista. Tässä muutama vinkki miten saat webhotellisi parempaan iskuun.

1. IMAP sähköpostitilien käytön järkeistäminen - arkistointi
Nykypäivänä yhä useammalla ihmisellä ei ole paljoakaan käsitystä siitä missä sähköpostiviestit sijaitsevat. Ne vain ovat "jossain". POP protokollaa käytettäessä viestit latautuvat automaattisesti omalle koneelle ja niissä sähköpostilaatikon tai webhotellin koko muodostuu harvemmin ongelmaksi, jos koskaan. IMAP laatikoissa sen sijaan sähköpostiviestit sijaitsevat palvelimellamme, niin saapuneet, lähetetyt kuin monien yllätykseksi myös roskakori(!). Saapuneet kansiossa voi monessa tapauksessa olla jopa 5 vuotta vanhoja viestejä.
    Toimenpide: luo sähköpostin lukuohjelmassasi paikallinen sähköpostikansio ja siirrä
    sinne kaikki vanhat viestit


2. Statistiikkatiedostojen poisto
Monilla saattaa olla päällä sekä Webalizer että Awstats -statistiikat, vaikka vain toiselle on käyttöä. Moni ei välttämättä tarvitse kumpaakaan.
    Toimenpide: voit poistaa vanhat statistiikkatiedostot palvelintilasta tyhjentämällä
    kansiot tmp/awstats, tmp/webalizer, tmp/webalizerftp

    Poista sen jälkeen tarpeettomat statistiikat käytöstä Cpanelin kautta kohdasta
    "Choose Log Programs"


3. Error_log -tiedostojen poisto
Monet vanhentuneet skriptit saattavat muodostaa valtavan error_log:n suhteellisen lyhyessäkin ajassa.
    Toimenpide: avaa Cpanelin File Manager ja kirjoita oikean yläkulman hakukenttään
    error_log. Nämä tiedostot voi poistaa.


4. Vanhojen sivustoversioiden, komponenttien ja pluginien poisto
Hyvin monesti kun rakennetaan uutta sivustoa niin vanha sivustoversio jätetään palvelimelle talteen varmuuden vuoksi. Varsin usein se myös unohtuu sinne täysin tarpeettomana ja jos sivusto on vieläpä kaiken lisäksi julkisessa public_html kansiossa tai sen alikansiossa niin vanha sivusto voi olla hyvin merkittävä tietoturvariski. Sama pätee myös mm. WordPress ja Joomla sivustojen komponentteihin, plugineihin, ulkoasuteemoihin yms..
    Toimenpide: poista kaikki tarpeettomat tiedostot palvelimelta
    Kannattaa tutustua samalla myös tietoturvaohjeistukseemme

Levytilan käytön näet Cpanelin kautta kohdasta "Disk Space Usage"

5. Edistyneemmille käyttäjille: .htaccess, robots.txt ja php.ini haltuun!
Vanhempien sivustoversioiden perintönä palvelintilaan on saattanut jäädä esim. php.ini tiedosto, minne voi olla määritettynä vaikkapa memory_limit = 64 , upload_max_filesize = 10M, post_max_size = 10M yms.. Käy nämä läpi, vertaa palvelimen oletusarvoihin (näet esim. Cpanelin PHP Configuration -kuvakkeen kautta) ja poista tarpeettomat.

Käykö sivustollasi kaistaa syöviä robotteja? Hyvinkin mahdollista. Estä tarpeettomat robotit robots.txt kautta esim. riveillä:
User-agent: MJ12bot
Disallow: /
User-agent: AhrefsBot
disallow: /
User-agent: MojeekBot
disallow: /

Voit myös rajoittaa robottien rohmuamaa kaistaa esim. seuraavalla rivillä:
User-agent: pingbot
Crawl-delay: 10

Huom. GoogleBot:n vastaava asetus on muutettavissa Google Webmaster Tools:n kautta.

Tarvittaessa voit käyttää myös esim. .htaccessia vaikkapa yksittäisten IP-osoitteiden estoon.

deny from 11.22.33.44
 
24/7 Asiakaspalvelua
Seuraa meitä Twitterissä
 
Palautetta palveluistamme:
"Käsittämätöntä millä nopeudella ratkaisette nämä asiat. Saan taas levätä viikonlopun rauhassa."

"Mikään palveluntarjoaja ei tarjoa mitään mikä toimisi läheskään yhtä sulavasti, moitteettomasti ja reilusti kuin webbinen.net"
 
"Tämmöistä pitäisi olla palvelun kaikilla muillakin webhotelli palveluntarjoajilla!"

"Huippua! Siirtokin toimii ja vielä niin, että domain jää osoiteriville näkyviin. Kiitos, kiitos! Otitte yhteyttä 37 minuutin kuluessa ensimmäisestä viestistäni ja tilattu domain käytössä 1 tunnissa 17 minuutissa. Aivan loistavaa, olette upeita!!"

"Suurena etuna koen sen että Webbisellä piilokulut tosiaan ovat minimissä. Monet muut veloittavat törkeitä summia esim. tilauksen muuttamisesta toiseen."

"Webhotellit ja domainit toimitetaan todella nopeasti"

"3. vuosi Webbisen asiakkaana ja palvelu on parantunut entisestään. Mistään muualta en ole tähän asti saanut vastaavaa palvelua."

"Joku muu taisi markkinoida Suomen halvimpia domaineja mutta täältä niitä saa puolet halvemmalla. Höh."

"Edulliset hinnat mutta sitäkin enemmän ihmetytti asiakaspalvelun nopeus. Kiitos. "

"Pystymme hoitamaan kotisivujemme päivityksen nyt täysin omatoimisesti ja reaaliajassa. Ennen meiltä kului merkittäviä summia ylläpidon teettämiseen. Nyt se on ilmaista."

"Webbiseltä saimme nettisivut muutamalla satasella kun vastaavasta laadusta olisi pitänyt maksaa muilla moninkertaisesti enemmän."


Webbinen.net tags
Webhotelli
Verkko-osoite
Domain
Www-sivut
Kotisivujen suunnittelu
Www-osoite
Palvelintila
Sähköpostilaatikko
Verkkotunnus
Palvelin
Nimipalvelu

Webbinen.net lyhyesti
Tarjontaamme kuuluu laadukkaat ja edulliset webhotellit. Rekisteröimme domainit ja lisäksi suunnittelemme ja toteutamme kotisivustoja.
 
100% vihreää energiaa
Copyright © 2006-2023 Webbinen.net